Porte baalt na Dauphiné: "Dit is een bittere pil"

Porte baalt na Dauphiné: "Dit is een bittere pil"

12 juni 2017 – Richie Porte was tot de laatste dag soeverein in het Critérium du Dauphiné. De Australiër van BMC kwam in de explosieve slotrit al snel alleen, moest knokken tegen een samenzwering van zijn concurrenten en verloor zijn leiderstrui aan Jakob Fuglsang. 

"Ik denk dat ik heb laten zien dat ik klaar ben voor juli. Het is een bittere pil dat ik met zo'n klein verschil heb verloren, maar ik moet Jakobs Fuglsang daar de credits voor geven", blik Porte terug op de Dauphiné. Porte moest het al vroeg in de etappe zonder hulp van ploeggenoten doen, maar was vooral niet blij met de wijze waarop zijn concurrenten hem probeerden te verslaan: passief en louter gericht op de klassementsleider op dat moment. 

Porte: "Met een paar ploeggenoten erbij had ik het beter kunnen doen. Nu moest ik knokken tegen de rest. Dat is iets wat ik niet zal vergeten voor juli. Al met al kan ik vertrouwen putten uit deze koers. Mijn vorm is goed. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar dit is een goed teken voor de Tour de France."

De Tour de France begint op zaterdag 1 juli met een tijdrit van veertien kilometer door Düsseldorf. De finish van de Ronde van Frankrijk is op zondag 23 juli in Parijs.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017