Italiaan Taliani krijgt dopingschorsing van vier jaar

Italiaan Taliani krijgt dopingschorsing van vier jaar

7 oktober 2017 – Alessio Taliani is voor vier jaar geschorst voor het gebruik van triamcinolonacetonide. Androni Giocattoli, de ploeg van Taliani, heeft dat op haar website bekendgemaakt. Taliani werd in de Ronde van Portugal in 2016 positief bevonden.

Triamcinolone is een ontstekingsremmer en kan gebruikt worden om hooikoorts tegen te gaan. Taliani zou een medisch attest hebben (een zogenaamd TUE) om het middel te mogen gebruiken, maar de hoeveelheid die hij nam bleek bij een test in Portugal te hoog. Het middel triamcinolone is ook bekend van de medische attesten van Bradley Wiggins. Hij mocht het middel door dat attest nemen tegen hooikoorts en deed dat onder andere in aanloop naar zijn Tour de France-zege in 2012.

Dat nieuws kwam in februari naar buiten, toen Androni Giocattoli ervan op de hoogte gesteld werd. Daarop besloot de ploeg hem binnen Italië niet meer op te stellen. Het Italiaanse anti-doping tribunaal (TNA) en het Italiaans Olympisch Comité (CONI) hebben nu besloten Taliani voor vier jaar te schorsen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017