Opnieuw staat er geen maat op winnende Van der Poel

Opnieuw staat er geen maat op winnende Van der Poel

7 oktober 2017 – Mathieu van der Poel (hier op archiefbeeld) heeft ook zijn zesde deelname aan een cross dit seizoen omgezet in een zege. De Nederlands kampioen was, net als vorig jaar, de sterkste in de Brico Cross in Meulebeke. De Belgen Michael Vanthourenhout en Wout Van Aert werden tweede en derde.

Van der Poel kwam samen met Van Aert en Vanthourenhout op kop. Vooral op de balken had wereldkampioen Van Aert het moeilijk. Waar Vanthourenhout en Van der Poel zonder afstappen over de obstakels wipten, daar moest Van Aert telkens afstappen. Dat kostte tijd en kracht.

Op drie ronden voor het einde versnelde Van der Poel, om meteen een gat te slaan. De marge groeide gestaag, terwijl Van der Poel naar zijn zesde zege van het seizoen soleerde. Van Aert glibberde op de trap nog bijna onderuit, waarna Vanthourenhout naar plek twee achter de Nederlander snelde.

Lars van der Haar reed een eenzame cross achter de drie sterkste mannen vooraan. Van der Haar werd uiteindelijk ook vierde en daarmee de tweede Nederlander in de uitslag. 
Foto: Orange Pictures

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017