Nibali oppermachtig naar tweede zege in Lombardije

Nibali oppermachtig naar tweede zege in Lombardije

7 oktober 2017 – Vincenzo Nibali heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Lombardije gewonnen. De Italiaan van Bahrain Merida ging, net als twee jaar geleden, in de aanval voor de top van de Civiglo en soleerde daarna naar winst. Julian Alaphilippe werd tweede, Gianni Moscon spurtte naar plek drie.

Il Lombardia ging dit jaar van Bergamo naar Como. De 111de editie van het vijfde wielermonument van dit seizoen begon met een kopgroep van zes. De Nederlander Lennard Hofstede (Team Sunweb) bracht het grootste gedeelte van de koers door met Mathias Le Turnier, Lorenzo Rota, Pierpaolo De Negri, Davide Ballerini, Jacques Janse van Rensburg aan zijn zijde. Hoewel de voorsprong van de vroege vlucht maximaal meer dan twaalf minuten werd, zat een stunt er nooit in.

Voor een stunt vanuit de vroege ontsnapping was de Ronde van Lombardije ook dit jaar te zwaar. Alleen de grote namen met grote motoren maakten kans. Primoz Roglic moet misschien nog aan zijn motor werken om aan die status te voldoen, maar maakte op zeventig kilometer van het einde wel de koers los. Onder anderen Mickaël Cherel en Laurens De Plus reageerden. Cherel kwam op kop, De Plus zette de achtervolging in. De Belg deed de koerskijker vervolgens schrikken door in een afdaling over de vangrail te schieten. Werkgever Quick-Step Floors kwam even later met het verlossende woord, door te zeggen dat De Plus in orde was.

De koers ging ondertussen door. Philippe Gilbert versnelde op twintig kilometer van de finish met Alessandro De Marchi in zijn wiel. Maar de Belg kwam niet echt los, waarna de demarrages elkaar in rap tempo opvolgden op de beklimming van de Civiglio. Thibaut Pinot was daar een van, de Fransman kreeg gezelschap van Nibali. In de afdaling stond er vervolgens geen maat op Nibali, die Pinot uit zijn wiel reed en de rest van de concurrentie geen kans gaf nog in de buurt te komen.

Alaphilippe ontsnapte daarna uit de groep met achtervolgers en werd achter Nibali tweede. Moscon spurtte in die groep met achtervolgers, waarin de grootste favorieten zaten, naar plek drie. Sam Oomen reed een indrukwekkende koers en zette zichzelf uiteindelijk op een tiende plaats in de uitslag.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017