Bakelants breekt ribben en rugwervels na val in ravijn

Bakelants breekt ribben en rugwervels na val in ravijn

8 oktober 2017 – Jan Bakelants heeft bij zijn val in de Ronde van Lombardije zeven ribben en twee rugwervels gebroken. De Belg van AG2R La Mondiale viel gisteren (zaterdag) hard in de afdaling van de Sormano, op exact dezelfde plek waar landgenoot Laurens De Plus ook over de vangrail het ravijn in vloog.

Bakelants werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis in finishplaats Como. Daar volgde na onderzoek al snel het pijnlijke verdict. Enige meevaller hierbij is nog wel dat de longen van Bakelants ondanks de aanzienlijke breuken geen gevaar lopen. Voor meer inzicht in de gebroken rugwervels wordt de Belg vandaag middels een MRI-scan wederom onderzocht in Como.

Landgenoot De Plus viel gisteren eveneens op angstaanjagende wijze op precies dezelfde plek, maar hij is er volgens zijn eigen ploeg beduidend beter van afgekomen. De renner van Quick-Step Floors werd eveneens onderzocht in het ziekenhuis, maar heeft in tegenstelling tot Bakelants geen serieuze verwondingen aan de klap over gehouden.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017