Nibali pakt vijftigste zege: "Dit was echt de perfecte dag"

Nibali pakt vijftigste zege: "Dit was echt de perfecte dag"

8 oktober 2017 – Vincenzo Nibali won gisteren (zaterdag) voor de tweede maal in zijn succesvolle wielercarrière de Ronde van Lombardije. Het betekende voor de Italiaanse ronderenner ook meteen de vijftigste profzege uit zijn loopbaan. In Como viel de vreugde dan ook van zijn gezicht af te lezen. "Dit was echt de perfecte dag", jubelde hij na zijn indrukwekkende solo.

"Ik denk dat deze zege nog mooier was dan die van twee jaar geleden", vergelijkt hij. "Nu haalde ik op dat laatste vlakke stuk zelfs vijftig kilometer per uur. Het was dus niet makkelijk om mij vandaag te pakken", analyseert de Haai van Messina zijn eigen aanval. "Ik ben zo aan het einde van dit seizoen nog in erg goede conditie. Maar daardoor iedereen als favoriet naar mij keek, was het nog niet heel makkelijk om af te maken."

Met een imponeerde aanval lukte dit afmaken uiteindelijk glansrijk, een solo bracht hem in de straten van Como een schitterende vijftigste profzege. "Ik wilde dat gebaar met nummer vijftig per se maken aan de meet", onderstreept hij het belang. "Het was voor mij echt fantastisch om zoveel mensen langs het parcours te zien, dat leverde schitterende emoties op."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017