Oomen imponeert in Lombardije: "Ik mag tevreden zijn"

Oomen imponeert in Lombardije: "Ik mag tevreden zijn"

8 oktober 2017 – Sam Oomen kon vorig jaar in Luik-Bastenaken-Luik al een aardig woordje meespreken tijdens de finale van een monument, maar gisteren (zaterdag) zette hij in de Ronde van Lombardije weer een volgende stap. Hij werd na het wegvallen van Tom Dumoulin een belangrijk speerpunt bij Sunweb en imponeerde vervolgens met een fraaie elfde plek in Como.

"In de finale was het gewoon man-tegen-man en ik probeerde op één van die laatste beklimmingen aan te vallen en dat lukte vrij goed. Tijdens de slotklim wilde ik misschien iets te graag en daardoor miste ik net de aansluiting met de groep, die uiteindelijk voor de tweede plaats mocht strijden. Dat is jammer, want ik had ook nog wel een aardige sprint in de benen gehad", reageerde hij na afloop buitengewoon koeltjes via zijn eigen ploeg.

"Aan de andere kant mag ik gewoon heel tevreden zijn met de manier waarop ik vandaag heb gereden", kwam bij hem langzaam het besef. "Bovendien ben ik de ploeg erg dankbaar voor hun steun en kansen. Lennie (Hofstede, red.) zat in de vlucht en de rest van het team bleef bij Warren (Barguil, red.), Wilco (Kelderman, red.) en mij om ons zo goed mogelijk te beschermen", besloot hij zijn analyse met een dankwoord.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017