Van der Haar doorbreekt zegereeks Van der Poel in Ronse

Van der Haar doorbreekt zegereeks Van der Poel in Ronse

8 oktober 2017 – Lars van der Haar heeft de zegereeks van Mathieu van der Poel doorbroken. De Nederlander van Telenet-Fidea won in Ronse de openingscross voor de DVV Verzekeringen Trofee. De Hotondcross leverde een waar spektakelstuk op met Van der Poel, Van der Haar en Wout Van Aert als hoofdrolspelers. Van der Haar profiteerde van de rivaliteit tussen Van der Poel en Van Aert door fraai naar winst te soleren.

Na zijn bijna oneindig lijkende zegereeks waren vanaf de start meteen alle ogen op Mathieu van der Poel gericht. De jonge Nederlander had echter geen geweldige start en dook pas als negende het veld van Ronse in. Hij trok daarna volledig zijn eigen plan en reed aan het eind van de eerste ronde in één ruk naar het eerste kopgroepje toe.

Op het zware en zeer geaccidenteerde parcours bleef de koers daarna enkele ronden gesloten. Dit veranderde plots toen Van Aert het spel op de wagen bracht. Van der Poel kon hem als enige volgen, waarna er voor het eerst dit seizoen een gedroomde tweestrijd lonkte. Van der Poel hield bij zijn eerste overname echter meteen in, waardoor onder meer Van der Haar en Toon Aerts konden terugkeren.

Desalniettemin was deze prik van Van Aert wel een veeg teken. De Vlaming was zichtbaar in goede doen en voerde de druk veelvuldig op met meerdere pogingen. Op het moment dat Van der Poel en Van der Haar na een nieuwe prik weer bij hem aansloten, counterde de Nederlands kampioen meteen. Van Aert wist hem met veel pijn en moeite terug te pakken, waarna Van der Haar zijn geluk maar eens beproefde.

Dit bleek uiteindelijk de beslissende slag. Van der Poel en Van Aert keken lange tijd naar elkaar, waardoor Van der Haar binnen mum van tijd twintig seconden bij elkaar reed. Hij hield daarna knap stand en soleerde fraai naar een schitterende zege. Op 21 seconden van de winnende Van der Haar kwam Van der Poel als tweede over de meet. Hij versloeg zijn eeuwige rivaal Van Aert met een sterke eindsprint. Kevin Pauwels en Toon Aerts completeerden de top vijf.

Foto: Orange Pictures

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017