Verraste Van der Haar: "Niet verwacht te kunnen winnen"

Verraste Van der Haar: "Niet verwacht te kunnen winnen"

8 oktober 2017 – De zegereeks van Mathieu van der Poel moest eens eindigen, maar dat juist Lars van het Haar de doorbraak forceerde, mag toch wel verrassend worden genoemd. De 26-jarige renner van Telenet-Fidea profiteerde in Ronse echter optimaal van een beklijvende tweestrijd tussen Van der Poel en Van Aert. Hij reed weg en bleef tot zijn eigen verrassing vooruit.

"Ik heb hier eigenlijk nog nooit zo goed gereden en had dan ook echt niet verwacht om tegen deze mannen te kunnen winnen", jubelde hij meteen na afloop in het flitsinterview. "Het viel op een gegeven moment wat stil op de weg, waardoor ik gewoon moest gokken. Als ze daarachter dan alsnog zouden versnellen, zat ik in elk geval mee. Maar ja, ze bleven daar lang naar elkaar kijken en dus kon ik winnen."

Ondanks dit loeren tussen Van der Poel en Van Aert was Van der Haar lange tijd absoluut niet zeker van zijn zaak. Het afmattende koersverloop en het loodzware parcours eisten namelijk zijn tol. "Ik was echt helemaal kapot. Zelfs in de allerlaatste ronde was ik nog steeds bang om helemaal stil te vallen." Dit gebeurde echter geen enkel moment, waardoor hij aan de meet nog altijd 21 seconden overhield.

Van der Haar heeft in zijn crossloopbaan al het nodige eremetaal bij elkaar gereden, maar hij schaalt deze zege toch zeer hoog in. "Ja, want dit is de eerste klassementscross die ik buiten de wereldbeker weet te winnen. Ik zet deze daarom ook meteen naast al die zeges in wereldbeker", besloot hij zijn terugblik op een zeer succesvolle middag.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017