Trentin wint Parijs-Tours na fraai ploegenspel Terpstra

Trentin wint Parijs-Tours na fraai ploegenspel Terpstra

8 oktober 2017 – De 111de editie van Parijs-Tours is een prooi geworden voor Matteo Trentin. De Italiaan (hier op archiefbeeld) van Quick-Step Floors toonde zich na maar liefst 234 kilometer koers overtuigend de sterkste na een late aanval. Hij wist de verwachte massasprint te vermijden met een late demarrage en bleef zijn medevluchters Soren Kragh Andersen en Niki Terpstra vervolgens voor op de meet.

Al vroeg na de start in Brou ging Brian van Goethem op de pedalen staan. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij kreeg in zijn vluchtpoging gezelschap van Romain Combaud, Lawrence Naesen, Stéphane Poulhiès en Michael Goolaerts. Dit vijftal vormde de vlucht van de dag en verzamelde uiteindelijk ruim vijf minuten aan maximale voorsprong.

Met de finale op komst moesten de avonturiers echter snel terrein prijsgeven. Dit kwam vooral door de inspanningen van sprintersploegen als Quick-Step Floors en Lotto-Soudal op kop van het peloton. Van Goethem en Naesen hielden vooraan nog lange tijd stand, maar ook zij moesten op ruim tien kilometer van de meet het hoofd buigen.

Hierdoor leek de verwachte massasprint onvermijdelijk. In aanloop naar die sprint schoof topfavoriet Gaviria op het natte wegdek echter tegen de vlakte, hetgeen de tactiek van Quick-Step veranderde. Matteo Trentin kreeg een vrijgeleide en viel vervolgens aan op de laatste beklimming. Hij reed het peloton uit elkaar en kreeg enkel Soren Kragh Andersen en ploegmaat Niki Terpstra met zich mee.

In de slotkilometers offerde diezelfde Terpstra zichzelf volledig op voor ploeggenoot Trentin. Hij zorgde er eigenhandig voor dat het drietal vooruit bleef, waarna Trentin medevluchter Andersen in de sprint versloeg voor winst. Het betekent voor de Italiaan alweer zijn zevende zege van dit seizoen en bovenal een schitterend afscheid in dienst van Quick-Step Floors.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017