Valverde op weg terug: "Ik train wekelijks 700 kilometer"

Valverde op weg terug: "Ik train wekelijks 700 kilometer"

9 oktober 2017 – Alejandro Valverde jaagt in sneltreinvaart door zijn revalidatie. De Spanjaard kwam 101 dagen geleden ten val in de openingstrijdit van de Tour de France in Düsseldorf, brak zijn knieschijf, maar is intussen alweer serieus in training. "Ik train alweer zo'n zevenhonderd kilometer per week", vertelt Valverde in gesprek met El País.

"Ik wilde vorige week meedoen aan Milaan-Turijn, maar de ploeg heeft dat geweigerd", zegt de 37-jarige Valverde. "Ik fiets alweer zo'n zevenhonderd kilometer per week. Mijn trainingsmaten zeggen dat ik net goed ben als voor mijn val."

Toen Valverde in het kletsnatte Düsseldorf onderuitging en met zijn knie tegen een dranghek knalde, werd gevreesd dat de 37-jarige Spanjaard een einde zou moeten maken aan zijn carrière. Daarna toonde Valverde louter veerkracht door razendsnel te revalideren. Intussen kijkt hij volop naar zijn komende doelen, maar daar zit de Tour de France waarschijnlijk niet bij.

"De Tour rijd ik liever niet. We hebben Quintana en ook Landa komt naar de ploeg. Dan ga ik liever voor de Giro en de Vuelta. Waarom zou ik stoppen als ik me beter voel dan ooit? De koers is anders tegenwoordig, minder snel. Daardoor kan ik beter herstellen.", sluit Valverde gretig af.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017