Degenkolb is weer thuis en richt zich op volgend jaar

Degenkolb is weer thuis en richt zich op volgend jaar

9 oktober 2017 – John Degenkolb is over twee weken klaar om weer te gaan trainen. Eind september werd bekend dat Degenkolb opgenomen was in het ziekenhuis nadat hij zich niet fit voelde. Zijn ploeg Trek-Segafredo maakt nu bekend dat de Duitser het ziekenhuis na een paar dagen heeft verlaten, maar wel een punt achter dit seizoen heeft gezet.

"Nadat John in het ziekenhuis was opgenomen, voelde hij zich gelukkig al snel beter en kon hij na een paar dagen weer naar huis. Hij kan over twee weken beginnen met trainen, maar we zullen hem uiteraard goed blijven volgen", legt ploegarts Nino Daniele uit.

Degenkolb viel uit in de vijfde etappe van de Ronde van Denemarken, en kwam daarna niet meer in actie. De Duitser had last van ademhalingsproblemen en had geen kracht in zijn benen. Toen zijn gezondheid niet verbeterde na zijn opgave in Denemarken, besloot Degenkolb naar het ziekenhuis te gaan om zich te laten onderzoeken. Degenkolb voelde zich eerder al niet goed in de Vuelta a España, daar stapte hij af voor de vijfde etappe. Degenkolb: "2017 verliep niet zoals ik gewild en gehoopt had, maar ik ben klaar voor 2018. Laat maar komen!" 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017