Van Aert weet: "Mijn eerste overwinning komt er aan"

Van Aert weet: "Mijn eerste overwinning komt er aan"

10 oktober 2017 – Wout Van Aert kende een moeizaam begin van het seizoen, maar hij komt langzaam maar zeker weer in zijn oude vorm. Een ouderwetse tweestrijd met Mathieu van der Poel lonkt daardoor, al wist hij zijn rivaal dit seizoen nog geen enkele keer voor te blijven. Het onderlinge verschil tussen de rivalen wordt echter wel zienderogen kleiner.

Tijdens de eerste cross voor de DVV Verzekeringen Trofee in Ronse werd Van Aert derde, maar het gevoel was duidelijk beter. "Ik denk dat ik echt heel goed was zondag. Mathieu en ik hebben elkaar regelmatig bestookt met aanvallen, maar konden elkaar niet lossen. Zoals het nu vordert, zit die overwinning er wel aan te komen", kijkt hij terug op zijn goede benen.

Op het beslissende moment, meteen na de aanval van Lars van het Haar, keken de twee kemphanen echter te veel naar elkaar. De kleine Nederlander was daardoor al snel vervlogen. "Op het moment dat Lars aanviel, had ik wel de benen om mee te springen. Maar het was volgens mij niet echt mijn verantwoordelijkheid om het gat te dichten. Zeker gezien het feit dat Mathieu zowat elke cross heeft gewonnen."

"Mathieu reageerde vervolgens niet en daardoor twijfelden we iets te lang. Lars was toen al gaan vliegen. Als ik de kloof had gedicht en Mathieu had meegenomen, dan had ik de rode loper voor hem uitgerold", verklaarde hij zijn afwachtende houding na afloop. "Maar op die betonstrook voelde ik me erg sterk en kon ik de anderen pijn doen", sloot hij positief af.

Foto: Orange Pictures

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017