De Plus is opgelucht: "Mirakel dat ik dit heb overleefd"

De Plus is opgelucht: "Mirakel dat ik dit heb overleefd"

10 oktober 2017 – Het waren angstaanjagende beelden voor menig wielervolger: Laurens De Plus die tijdens de Ronde van Lombardije zwaar ten val kwam. De Belg van Quik-Step Floors miste een bocht in de afdaling van de Sormano en vloog vervolgens hard over de vangrail. Opvallend genoeg kwam hij er zonder serieuze verwondingen vanaf en stapt hij volgende maand al weer op de fiets.

"Je mag echt van een mirakel spreken dat ik geen zwaardere blessures heb opgelopen of dat ik het überhaupt heb overleefd", kijkt hij bij Sporza terug op zijn val. "Het was alsof de tijd stilstond. Ik dacht zelfs: dit is misschien wel mijn laatste keer op de fiets. Maar op de valreep heb ik mij nog kunnen vasthouden aan een boom. Dat is ook mijn geluk geweest."

"Ik heb toen om hulp geroepen, maar ik was niet meer bereikbaar met mijn oortje. Uiteindelijk heeft Dries (Devenyns, red.) mij gevonden en hij heeft de doktoren aangeroepen", haalt De Plus zijn angstige momenten nogmaals terug. Volgens hem was zijn crash in elk geval niet te wijten aan een gebrekkige parcourskennis. "Ik had het wel goed verkend, maar door de vermoeidheid schatte ik die bocht verkeerd in."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017