Van Vleuten onderdeel van selectie EK baanwielrennen

Van Vleuten onderdeel van selectie EK baanwielrennen

10 oktober 2017 – Annemiek van Vleuten zal in Berlijn haar opwachting maken tijdens het Europees kampioenschap baanwielrennen. De wereldkampioene tijdrijden (foto) en kervers Nederlands kampioene mountbainbike op het onderdeel marathon komt tijdens het weekend van 19 tot en met 22 oktober in actie op de individuele achtervolging.

"Annemiek is met fantastische moraal uit het wegseizoen gekomen", analyseert bondscoach voor de duuronderdelen Peter Schep haar deelname. "Ondanks dat wil ik het EK voor haar onbevangen ingaan en deze ervaring meenemen richting een mogelijk vervolg. De capaciteiten heeft ze, maar we weten niet wanneer dit precies op z'n plek gaat vallen."

Bij de geselecteerde baanploeg is olympisch kampioene Elis Ligtlee de meest opvallende afwezige. "Na het blessureleed van de afgelopen periode is zij op de weg terug en haalt ze weer een goed niveau. Het EK komt echter nog te vroeg. Deze winter ligt haar focus op de wereldbekers en wil ze in topvorm zijn op het WK in Apeldoorn komende februari", legt bondsboach voor de baansprint Bill Huck uit.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017