Bennett sprint naar winst in ouverture Ronde van Turkije

Bennett sprint naar winst in ouverture Ronde van Turkije

10 oktober 2017 – Sam Bennett (hier op archiefbeeld) heeft de openingsetappe in de Ronde van Turkije op zijn palmares bijgeschreven. De Ier van BORA-Hansgrohe sprintte in Kemer overtuigend naar winst en de eerste leiderstrui. Hij hield zijn naaste belagers Fransesco Gavazzi en de Belg Edward Theuns duidelijk achter zich.

De 176 kilometer lange openingsrit voerde de renners grotendeels langs de kust en werd vormgegeven door een groep van zes avonturiers. Onur Balkan, Batuhan Özgör, Alex Turrin en Flavio Santos gingen als eersten op de pedalen staan en kregen niet veel later gezelschap van de Italiaanse tandem Vincenzo Albanese en Simone Sterbini. Het zestal mocht onderweg de buit bij de tussensprints verdelen, maar hield uiteindelijk geen stand.

Het peloton had continu de controle en wist de laatste vluchters op 35 kilometer van de meet te grijpen. De vooraf verwachte massasprint bleek vervolgens onvermijdelijk. Het peloton werd in de finale nog wel opgeschrikt door een valpartij van onder meer Jasper Hensen, maar dit kon Bennett al niet meer deren. Hij trok in een lange sprint overtuigend aan het langste eind. Boy van Poppel rolde op plek zeven als beste Nederlander over de meet.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017