Reichenbach maanden aan de kant na val met Moscon

Reichenbach maanden aan de kant na val met Moscon

10 oktober 2017 – Het incident tussen Sebastian Reichenbach en Gianni Moscon deed al het nodige stof opwaaien, maar het voorval lijkt nu wederom een nieuwe fase in te gaan. De Zwitser van FDJ is namelijk maandenlang uitgeschakeld na zijn val in de Tre Valle Varinese. Hij is inmiddels thuis in Zwitserland om te revalideren.

Het huidige seizoen is daarmee sowieso voorbij, maar ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen is in gevaar. Volgens zijn ploeg kan Reichenbach de training namelijk pas in januari hervatten. Hierdoor loopt zijn voorbereiding op de jaargang 2018 ook al meteen forse vertraging op.

Reichenbach beweert nog altijd opzettelijk ten val te zijn gebracht door Moscon. De Italiaan van Team Sky zou daarmee eigenhandig wraak nemen op een tweet, waarin Reichenbach racisistisch gedrag van Moscon jegens zijn teamgenoot Kévin Reza in stevige taal veroordeelde: "Ik ben geschokt dat er in dwazen in het peloton rijden, die collega's racistisch bejegenen. Je bent een schande voor onze sport."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017