Beukeboom wil werelduurrecord Wiggins aanvallen

Beukeboom wil werelduurrecord Wiggins aanvallen

11 oktober 2017 – Dion Beukeboom (28) heeft zijn zinnen gezet op het werelduurrecord, dat nu nog in handen is van Bradley Wiggins. De Nederlandse hardrijder werkt serieus toe naar een poging de Brit uit de boeken te rijden tijdens een race volgend jaar zomer in Mexico.

"De laatste jaren ben ik vaak net tekortgekomen, op de weg en op de baan. Maar als ik eerlijk ben, is dit precies waar ik goed in ben: gewoon een uur lomp hard trappen", zo licht de Nederlands kampioen achtervolging op de baan toe tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb niet de illusie dat ik een betere wielrenner ben dan Wiggins. Maar ik weet ook dat Wiggins zijn record reed onder omstandigheden die niet ideaal waren."

Bewegingswetenschapper Jim van den Berg - die eerder Thomas Dekker begeleidde bij een gelijkaardige poging - erkent dat. "Wiggins reed in Londen, op een laaglandbaan, bij een hoge luchtdruk. Het was een commercieel feestje. Er werden kaartjes verkocht, er verscheen een boek over de uurrecordpoging, er werden allerlei bobo's uitgenodigd om te komen kijken. Maar daardoor staat het uurrecord nog niet zo scherp als het had kunnen staan. Er is een window of opportunity en daar willen wij doorheen kruipen."

Beukeboom wil dus binnen een uur 54,527 kilometer (of meer) afleggen. Maar ondertussen komt hij qua ploegen niet verder dan het continentale team van Destil - Jo Piels Cycling Team. "Voornamelijk omdat ik niet goed genoeg ben, misschien ook wel omdat ik te lief ben: ik bijt niet genoeg van me af in het gedrang van de Nederlandse koersen en ik offer me te snel op voor iemand anders. Soms moet je een klootzak zijn als wielrenner – die kwaliteit heb ik niet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017