Roglic: "De winst over de Galibier springt er wel uit"

Roglic: "De winst over de Galibier springt er wel uit"

11 oktober 2017 – Primoz Roglic vestigde zijn naam al afgelopen seizoen met tijdritwinst in de Giro d'Italia, maar in 2017 liet de Sloveen echt zien bij de betere te behoren. Na een schitterende solo won hij een bergrit in de Tour de France, daarnaast waren er nog vijf overwinningen, waarvan drie in de WorldTour, en hij pakte zilver op het WK tijdrijden.

"Het is een seizoen vol mooie herinneringen en een paar fraaie overwinningen geweest, maar die in de Tour de France over de Galibier springt er wel uit", vertelt de 27-jarige renner van LottoNL-Jumbo aan Velon. In diezelfde koers kreeg Roglic overigens ook een grote teleurstelling te verwerken. "Helaas crashte ik in de tijdrit in Düsseldorf. Het was een realistisch doel. Ook in de tijdrit in Marseille had ik pech en moest ik van fiets wisselen."

De toekomstdromen van Roglic zijn in ieder geval duidelijk. "Ik heb het dit jaar laten zien goed te zijn in koersen van een week, maar ik wil uiteindelijk ook in een grote ronde bij de topper horen. Maar ik ga volgend jaar nog niet voor het podium in de Giro of Tour, daarvoor heb ik nog meer ervaring nodig."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017