Poels: "Het was frustrerend dat ik niet in L-B-L kon starten"

Poels: "Het was frustrerend dat ik niet in L-B-L kon starten"

11 oktober 2017 – Voor Wout Poels was het wielerseizoen 2017 er een met twee gezichten. Aan de eerste helft van het jaar bewaart de Nederlander geen al te beste herinneringen, maar de manier waarop hij zich uiteindelijk manifesteerde stemt hem zeer tevreden. 

Na de start in de Volta a la Comunitat Valencia en Ruta del Sol kreeg Poels te maken met knieproblem. "Ik ben normaal gesproken altijd blij, maar gedurende die periode was het duidelijk minder", vertelt hij op de website van Team Sky. Hij miste onder andere Luik-Bastenaken-Luik, waar hij in 2016 nog won. "Het was frustrerend dat ik daar niet kon starten. Ik miste bovendien de kans om het nummer een te dragen. Dat zou cool geweest zijn."

Uiteindelijk kwam Poels geweldig terug. Hij won een etappe in de Ronde van Polen, waar hij ook in het eindklassement op het podium eindigde en werd in dienst van eindwinnaar Chris Froome zesde in de Vuelta. "Dat was heel tof. Ik was heel blij me de kans die ik kreeg als back-up kopman. Ik kon mijn werk doen voor Froomey, maar ook mijn eigen ding doen. Het was soms lastig om de balans te vinden, maar Chris bleef wel altijd prioriteit nummer een."

"Het was een enorme teleurstelling dat ik niet met Froome zijn derde overwining in Tour de France kon vieren", vervolgt de meesterknecht. "Maar aan de andere kant was het enorm speciaal om deel uit te maken van zijn Touroverwinning."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017