Eerste zege Hofland in twee jaar: "Dat maakt het speciaal"

Eerste zege Hofland in twee jaar: "Dat maakt het speciaal"

11 oktober 2017 – Moreno Hofland won woensdag de eerste editie van de Belgische koers Famenne Ardenne Classic. Voor de sprinter van Lotto Soudal was het de eerste overwinning in ruim twee jaar. De Nederlander stelde na afloop dat dat de zege extra speciaal maakte.

"Ik ben heel blij met deze overwinning. Zeker omdat ik er twee jaar op heb moeten wachten, dat maakt het helemaal speciaal", aldus Hofland op de website van Lotto Soudal. "We wisten dat het lastig ging worden om deze race te controleren omdat alle ogen op ons gericht waren. Nadat er een kleine groep vertrokken was lukte het ons om het tempo te bepalen. Toen hebben we afgewacht wat de andere teams gingen doen."

De vluchters werden op de laatste klim van de dag gegrepen en Hofland won daarna de sprint van het uitgedunde peloton. "Er waren nog veel aanvallen in de finale, maar we hebben een sterk team en uiteindelijk was een sprint onvermijdelijk. Tosh Van der Sande zette me perfect af. Ik ben blij dat ik het af kon maken om zo het harde werk van mijn ploeggenoten te belonen. Dit was een zege voor het hele team", besloot Hofland.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017