Meersman wordt ploegleider Marlux-Napoleon Games

Meersman wordt ploegleider Marlux-Napoleon Games

12 oktober 2017 – Gianni Meersman moest in 2016 plotseling stoppen met wielrennen toen bij hem hartritmestoornissen werden vastgesteld. De Belgische renner kende in augustus nog een zeer succesvolle maand toen hij twee ritten in de Vuelta a España wist te winnen. Nu gaat hij aan de slag als ploegleider van Marlux-Napoleon Games.

Meersman is daarmee de opvolger van Danny de Bie, die afgelopen week ontslagen werd na de tegenvallende resultaten in de eerste crossen. Manager Jurgen Mettepenningen hoopt dat Meersman voor een frisse blik zorgt binnen de ploeg. "Gianni is iemand die perfect aansluit bij het profiel dat ik voor ogen had. Hij is jong, gedreven en kan weer het vuur bijbrengen in onze ploeg. Ik merkte een beetje gelatenheid bij de vroegere trainer en Gianni moet opnieuw die strijdvaardigheid in het team brengen", zegt hij tijdens een persconferentie.

De Belgische veldritploeg koos expres voor een renner met veel ervaring op de weg. "Met Mario De Clercq hebben we al voldoende crosservaring in huis. Ik was op zoek naar iemand met een toegevoegde waarde. De wegcampagne wordt steeds belangrijker in het veldrijden en ook wij moeten als team daar in mee. Gianni kan ook jongens daar veel ervaring in bijbrengen", aldus Mettepenningen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 oktober 2017

  2. woensdag 11 oktober 2017

  3. dinsdag 10 oktober 2017

  4. maandag 9 oktober 2017

  5. zondag 8 oktober 2017

  6. zaterdag 7 oktober 2017